Training voor medische humanitaire hulpverlening

Humedica Belgium vzw zoekt vrijwilligers om zijn medische teams te versterken. Om de vrijwilligers binnen deze medische teams voor te bereiden op het werken in crisisgebieden organiseert Humedica van woensdag 4 tot en met zondag 8 februari 2009 een voorbereidingstraining.
Humedica Belgium vzw is een humanitaire hulpverleningsorganisatie die onder andere medische teams uitzendt naar gebieden die getroffen zijn door een ramp of oorlog en gebieden met een structureel tekort aan gezondheidszorg.

De Engelstalige training wordt gegeven door een ervaren medewerker van Humedica en vindt plaats in Vaalbeek (België). Gedurende vijf dagen maakt de vrijwilliger nader kennis met Humedica als organisatie en de belangrijkste aspecten van een uitzending naar een ramp– of oorlogsgebied.
De training omvat zowel theoretische als praktische modules. Zo wordt er aandacht besteed aan het functioneren van een mobiele kliniek, cultuurverschillen en de omgang met stress. Een medewerker van het Instituut voor Tropische geneeskunde uit Antwerpen introduceert de deelnemers in de tropische geneeskunde gedurende 1 dag. Andere lessen zijn gericht op de verschillende structuren van de Verenigde Naties, voorschriften en veiligheidsreglementen. Verder worden er verschillende groepsactiviteiten ondernomen en evacuatieoefeningen gesimuleerd.
Voor inschrijven of meer informatie kunt u contact opnemen met:

Humedica Belgium vzw
Panoramalaan 64 - 3012 Wilsele
Tel: 016 - 22 05 64
Email: info@humedica.be
www.humedica.be
15 dec 2008 13u01
zie ook rubriek