Op weg naar de kaap van 2 miljoen leden

Met 40.502 nieuwe leden in 12 maanden verstevigen de Onafhankelijke Ziekenfondsen hun positie als ‘challenger’ binnen de gezondheidssector. Op 31 december 2008 waren 1.940.160 Belgen aangesloten bij de Onafhankelijke Ziekenfondsen.
Dankzij deze nieuwe groei (2,3 % in één jaar), vertegenwoordigen de Onafhankelijke ziekenfondsen vandaag een marktaandeel van 18,20 % in de gezondheidssector. Daarmee versterken ze hun positie als de derde grootste ziekteverzekeraar.

De producten binnen de aanvullende verzekering kenden eveneens een groei: + 4,51% voor Hospitalia (hospitalisatieverzekering) en een verdubbeling van het aantal leden die aangesloten zijn bij Dentalia Plus, de tandzorgverzekering gelanceerd in 2007.

Pascal Mertens, Directeur generaal van de Landsbond van Onafhankelijke ziekenfondsen, verheugt zich over deze nieuwe aantallen : “Steeds meer Belgen sluiten zich aan bij de Onafhankelijke Ziekenfondsen en genieten van onze producten binnen de aanvullende verzekering. We zijn op weg naar de kaap van 2 miljoen leden en daar zijn we fier op. Dit teken van vertrouwen van de Belgen in onze organisatie, bevestigt onze doelen en pleit voor een herziening van de mandaten binnen de verzekeringsorganisaties binnen de instanties van het RIZIV.”
12 feb 2009 10u34
zie ook rubriek