Drie nieuwe adviezen van de Orde van Geneesheren

Recentste adviezen : 21/02/2009
Het uitvoeren van vaderschapstests bij niet-eigen patiënten
Vaderschapstesten worden klassiek binnen gerechtelijke procedures aangevraagd, maar het toenemend aantal nieuw-samengestelde gezinnen en het vrij kunnen kopen van deze testen doen de grenzen vervagen.
De Nationale Raad wordt om advies gevraagd aangaande het uitvoeren van een vaderschapstest bij niet-eigen patiënten (waaronder een minderjarige) in een vermoedelijk niet-gerechtelijke context.
Advies van de Nationale Raad

Controlegeneeskunde – Overmaken van niet-medische gegevens
De Nationale Raad wordt om advies verzocht betreffende het overmaken door een arts van niet-medische gegevens aan de werkgever die hij/zij heeft verzameld tijdens de uitoefening van de functie van controlearts.
Advies van de Nationale Raad

Afleveren van een medisch attest voor het bekomen van een vergunning tot het bezit of het dragen van een wapen
Naar aanleiding van de afkondiging van het ministerieel besluit van 16 oktober 2008 houdende de erkenning van de artsen die bevoegd zijn voor het afgeven van een attest bedoeld in artikel 14 van de wapenwet heeft de Nationale Raad van de Orde der geneesheren het advies van 3 maart 2007 in verband met het afleveren van medische attesten voor het bekomen van een vergunning tot het bezit of het dragen van een wapen aangepast.
Advies van de Nationale Raad
02 mrt 2009 09u54
meer over
zie ook rubriek