Vrouw kennen verband tussen menopauze en cholesterol niet

Acht op de tien vrouwen is zich er niet van bewust dat er een verband bestaat tussen de menopauze en cholesterol. Dat blijkt uit de Belgische Hartmonitor, een onderzoek van TNS Dimarso in opdracht van Unilever.
Kennis menopauze
Er werden 533 vrouwen tussen de 45 en 64 jaar ondervraagd over hun kennis over de menopauze en de risico's op hart- en vaatziekten die die periode met zich meebrengt.

Kennis cholesterol
De kennis van de Belgische vrouw beperkt zich tot algemeenheden over cardiovasculaire ziekten. Slechts een op de vijf vrouwen brengt de menopauze spontaan in verband met het risico op cholesterol. Bij de ondervraagden kende 55 procent wel haar cholesterolgehalte. Een kwart wist dat hun cholesterolgehalte te hoog lag.

Gevoelig
Uit het onderzoek blijkt voorts dat een meerderheid van de vrouwen meer bezig is met mogelijke hartproblemen van hun partner of ouders dan met hun eigen cardiovasculaire problemen.

De meeste vrouwen zijn wel gevoelig voor de problematiek van cholesterol. Eenennegentig procent is bereid gezonder te gaan eten als hun cholesterol te hoog zou zijn.
03 apr 2009 08u58
Bron: De Morgen
zie ook rubriek