AZ Gezondheidszorg Oostkust start meldpunt Ouderzorg

Het AZ Gezondheidszorg Oostkust start vanaf maandag met een meldpunt Ouderzorg. Iedereen binnen het ziekenhuis die een vraag heeft rond ouderenzorg kan op dat centraal meldpunt terecht. Concreet zal het meldpunt de communicatie tussen artsen en thuiszorgdiensten enerzijds en de patiënt en zijn omgeving anderzijds optimaliseren. Met het meldpunt wil AZ Oostkust een snellere dienstverlening bekomen. Het is het eerste West-Vlaamse ziekenhuis met zo’n meldpunt.
In het kader van het zorgprogramma geriatrie start AZ Gezondheidszorg Oostkust, vanaf juni '09, met het meldpunt ouderenzorg. Iedereen met een vraag rond ouderenzorg binnen het ziekenhuis kan op dit centraal meldpunt terecht.

Het meldpunt zal de communicatie tussen de zorgverlener (arts' style='color:#00896e;border-bottom:1px dotted #00896e;'>huisartsen, thuiszorgdiensten, mantelzorgers,…) en de zorgvrager (patiënt en zijn omgeving) met het ziekenhuis vereenvoudigen en optimaliseren. Dhr. Davy Desmedt, sociaal verpleegkundige, zal als coördinator instaan voor het correct analyseren en verwerken van vragen en suggesties. Daarnaast kan hij, indien nodig, adviseren of doorverwijzen naar de correcte partner. Op die manier zorgen we ervoor dat de vraagsteller snel en effectief worden geholpen.

Alles wat met ouderenzorg binnen het ziekenhuis te maken heeft kan aan bod komen: werking van geriatrisch afdelingen, opname in geriatrisch dagziekenhuis via huisarts, uitwisselen van informatie tussen thuisverpleegkundigen en andere zorgverleners, contact met behandelende arts door verpleegkundige van rustoord, suggesties m.b.t. opname –en ontslagbeleid, doorverwijzen naar ziekenfonds rond thuiszorgmogelijkheden na ontslag uit het ziekenhuis, …

De centralisatie van deze vragen zal ongetwijfeld leiden tot een snellere dienstverlening en een betere communicatie met onze interne en externe partners.
Het meldpunt ouderenzorg kunt u telefonisch bereiken in de voormiddag via tel. 050 63 37 33 of via mail: meldpuntouderenzorg@vzwgo.be.

AZ Gezondheidszorg Oostkust is het eerste West-Vlaamse ziekenhuis met dergelijk meldpunt. De vragen en suggesties uit het meldpunt zullen o.a. een bron van informatie zijn om het opname- en ontslagbeleid verder te optimaliseren.
29 mei 2009 09u54
Bron: AZ GO
zie ook rubriek