Vrouwenkliniek officieel geopend in Ukkel

In Ukkel, in de buurt van het Edith Cavellziekenhuis, is vandaag 'The Women's Clinic' ingehuldigd. De vrouwenkliniek is een centrum waar de gezondheid van de vrouw globaal benaderd wordt, van de adolescentie tot de rijpere leeftijd.
Specialisten
Het idee van zo'n globale benadering vloeide voort uit de vaststelling dat vrouwen in hun leven geconfronteerd worden met specifieke gezondheidsproblemen. Daarvoor moeten ze soms verschillende specialisten raadplegen. In het centrum huizen deskundigen uit de verschillende zorgdomeinen waar vrouwen geregeld mee in aanraking komen. Zo kunnen de patiënten rekenen op een multidisciplinair team.

Soms verloren
In de kliniek zijn acht raadplegingsruimtes en een verpleegruimte rond verschillende 'thematische centra' voorzien. Het gaat - onder meer - over een Kliniek voor de Adolescente, een moeder-kind Centrum, een Centrum voor Omgang met stress, een Migrainekliniek, een Verslavingskliniek en een Centrum voor de menopauze. Volgens Pascale Berryer, communicatieverantwoordelijke van CHIREC, wil de kliniek een antwoord bieden op de noden van de vrouw. als zij geconfronteerd worden met een gezondheidsprobleem gaan ze op zoek naar oplossingen, winnen ze verschillende adviezen in, maar zouden ze zich soms wat verloren voelen.

Minder kosten
Door alle specialisten op een plaats te verzamelen, zouden vrouwen kunnen rekenen op de nodige zorg en een luisterend oor. In functie van wat ze nodig hebben, kunnen ze dan begeleid worden, in de eerste plaats dankzij een geneesheer-coördinator. Zo moet vermeden worden dat vrouwen bij verschillende dokters advies inwinnen en inspanningen versnipperd zijn. Dat is ook een manier om de kosten onder controle te houden, zegt Berryer.
03 jun 2009 08u50
Bron: De Morgen
zie ook rubriek