RIZIV lanceert website zorgtrajecten

Het RIZIV lanceert naar aanleiding van de start van het zorgtraject nierinsufficiëntie op 1 juni 2009 ook een website over zorgtrajecten. De website bevat een luik voor patiënten en een luik voor professionelen.
Een zorgtraject organiseert en coördineert de aanpak en opvolging van patiënten met chronische ziekten. Patiënten moeten aan een aantal voorwaarden voldoen, en kunnen vrij kiezen of zij al dan niet een contract afsluiten. Het grootste voordeel is dat de arts' style='color:#00896e;border-bottom:1px dotted #00896e;'>huisarts en specialist veel nauwer gaan samenwerken. Het zorgtraject wordt tijdens een consultatie besproken. Eens afgesloten, is het geldig gedurende 4 jaar.

De patiënt, de huisarts en de specialist moeten het contract ondertekenen, en dan moet het bezorgd worden aan de adviserend geneesheer van het ziekenfonds. Het zorgtraject gaat van start wanneer het ziekenfonds dit ontvangt. Het originele contract wordt in het GMD (Globaal Medisch dossier) bewaard.

De website is goed gestructureerd, en bevat veel nuttige informatie voor zowel patiënten als professionelen (arts, specialist, diëtist, verpleegkundige, apotheker, …). Ze bespreekt de rol en voordelen voor patiënten en artsen en geeft voor iedere doelgroep een aantal FAQ’s weer. Voor meer informatie kan u terecht bij het RIZIV
10 jun 2009 09u33
meer over
zie ook rubriek