Erbarmelijke werkomstandigheden voor stagiair-artsen

De stagiair-artsen in België werken in erbarmelijke omstandigheden. Die toestand hekelden de voorzitter van de Associatie voor de Verdediging van de Rechten van Artsen in Opleiding (AVRAO), Laurent Hermoye, en de voorzitter van de "Permanent working group of european junior doctors", Rui Guimares, vandaag
Tot 100 uur per week
"In tal van ziekenhuizen werken artsen in opleiding soms 80 of 100 uur per week, zonder recuperatiedag en voor een salaris van 1 of 2 euro per uur", aldus Hermoye. De situatie wordt weinig of zelfs niet aan de kaak gesteld bij de Sociale Inspectie, omdat de stagiairs in een ondergeschikte positie zitten.

Hermoye, die er gebruik van maakte dat er vrijdag in het Brusselse Crowne Plaza een medisch congres plaatsvond, wilde de media op de hoogte brengen van het feit dat één jaar nadat de federale ministers van Volksgezondheid en Werk, Laurette Onkelinx en Joëlle Milquet, op de hoogte werden gebracht, de situatie op het terrein niet veranderd is. "Beide ministers schuiven elkaar de zwartepiet toe", stelde Hermoye.
15 jun 2009 08u59
Bron: De Morgen
zie ook rubriek