Huisbezoek geneesheer goedkoper voor kinderen tot 10 jaar

Een huisbezoek van een arts aan een kind jonger dan 10, wordt een derde goedkoper. De ouders zullen nog maximum 8,04 euro zelf moeten betalen als ze de dokter naar huis laten komen, ongeveer 4 euro minder dan nu. Voor personen die genieten van een voorkeurstatuut, wordt het maximum te betalen remgeld verlaagd tot 2,06 euro. Dat staat in een ontwerp van Koninklijk Besluit van minister Laurette Onkelinx, dat ten laatste op 1 oktober in werking moet treden.
Het voorstel van minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Laurette onkelinx beperkt het remgeld, dat is het persoonlijk aandeel dat de patiënt betaalt, tot twee maal de kostprijs die een patiënt betaalt voor een consultatie bij de geneesheer in het kader van het globaal medisch dossier.(4,02 euro of 1,03 euro voor de begunstigden van de verhoogde tegemoetkoming).

Dat komt dus neer op maximum 8,04 euro en 2,06 euro voor de begunstigden van de verhoogde tegemoetkoming bij een huisbezoek. Gezinnen besparen dus 4 euro per bezoek. In 2008 ontvingen 280.434 kinderen thuis het bezoek van hun huisarts.
15 jun 2009 09u04
zie ook rubriek