Bouwsteentjes voor uw SNAQ assortiment!

Bouwsteentjes bestaan uit een zeer luchtig cakegebak met een zachte romige vulling. Ze bevatten bestanddelen die een belangrijke bijdrage leveren aan het terugdringen van ondervoeding. Bovendien bevorderen ze het herstel.

Vroegtijdige herkenning van ondervoeding is in veel zorginstellingen de prestatieindicator. De SNAQ-score of de ‘MUST’ worden veelal als meetinstrument gebruikt. Volwassenen, maar ook kinderen die onbedoeld afvallen, krijgen op basis van deze score diverse tussendoortjes aangeboden die rijk zijn aan energie en eiwit.

Energie- en eiwitrijk
Het Bouwsteentje is een energie- en eiwitrijk gebakje, verkrijgbaar in de smaken banaan en aardbei. Beide smaken zijn ‘verassend lekker’ en een welkome aanvulling op uw assortiment. Extra energie, vitamines, mineralen en spoorelementen worden aan de Bouwsteentjes toegevoegd door de grondstof ‘Fortify complete’ van Nutricia. Het Bouwsteentje is naast energierijk, opgebouwd uit hoogwaardige eiwitten die het herstel bevorderen. Eén Bouwsteentje, dat de afmeting heeft van een petitfour bevat 8 gram hoogwaardig eiwit.

Vriendelijk geprijsde traktatie
U kunt dit gebakje op gastvrije wijze presenteren aan uw cliënten door het in de menucyclus op te nemen als nagerecht, of als traktatie bij de koffie of thee! Ook kinderen die onbedoeld afvallen of in een verminderde voedingstoestand verkeren zullen dit gebakje als lekkernij beschouwen en zich daardoor aangenamer voelen in de ziekenhuisomgeving.

Een bijkomend voordeel is de prettige prijsstelling van slechts 99 cent per Bouwsteentje. Het slim omgaan met klinische verstrekkingen schept financiële ruimte in het besteedbaar budget!

Meteen prijswinnaar!
Na introductie van het Bouwsteentje in 2008 ontving het meteen de Koks! Innovatie Trofee in de categorie Food& Beverage. Door de geweldige uitslag wonnen we ook de overall prijs, uitgegeven door Koks!. Een verrassende ontknoping waar we met trots op terugkijken. Het commentaar van de jury: “Het is een echte innovatie die voor een grote groep mensen, die lijdt aan ondervoeding, waarde kan hebben.” Na grondige evaluatie is het Bouwsteentje aangepast aan de wensen van de eindgebruikers. Ze worden nu verpakt in kleine hoeveelheden (10 stuks) welke op de afdelingen eenvoudig in de koeling of het vriesvak kunnen worden bewaard.
15 jun 2009 22u52
zie ook rubriek