Deodorant veroorzaakt geen borstkanker

De alarmerende berichten over een mogelijk verband tussen het gebruik van een deodorant en borstkanker blijken niet te kloppen. Dat bleek tijdens het 8ste European Congress on Menopauze georganiseerd door de European Menopause and Andropause Society (EMAS). Het bericht staat in het medisch weekblad de Huisarts.
Vooral via internet werd de voorbije jaren meermaals gewaarschuwd dat het gebruik van een deodorant gevaarlijk is en dat het kanker, meer bepaald borstkanker zou veroorzaken. Onderzoekers stelden tijdens het recente 8ste European Congress on menopauze georganiseerd door de European Menopause and Andropause Society (EMAS) een studie voor waaruit blijkt dat er geen verband bestaat tussen een deodorant en borstkanker. Dat schrijft het medisch weekblad de huisarts.

De onderzoekers baseren zich voor hun geruststellende boodschap op zo’n zestig studies. Ze stellen tevens vast dat het aantal jonge vrouwen met borstkanker de voorbije tien jaar niet steeg, terwijl het gebruik van deodorant wel frequenter werd.
18 jun 2009 10u02
zie ook rubriek