Vaccin tegen Mexicaanse griep zal gratis zijn

In de herfst zal er een vaccin beschikbaar zijn dat bescherming biedt tegen het Mexicaanse griep-virus A/H1N1. Dat vaccin zal gratis zijn voor alle Belgen die het meest worden blootgesteld aan het virus. Dat meldt minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx. Tot nu toe raakten al 51 Belgen besmet met het virus.
Meer patiënten
Ook al is de symbolische grens van vijftig gevallen overschreden, de minister is niet van plan om de maatregelen die momenteel van kracht zijn, aan te passen. De minister verwacht deze zomer een "gevoelige toename" van het aantal gevallen. "We zijn op alles voorbereid", verzekert onkelinx.

Risicogroepen eerst
De autoriteiten onderhandelen momenteel met verschillende farmabedrijven die vaccins tegen H1N1 hebben ontwikkeld. Wanneer het vaccin op de markt komt, zullen eerst de risicogroepen ingeënt worden. "Om welke personen dat gaat, moet nog uitgemaakt worden door wetenschappers. Maar jongeren, die zichtbaar meer getroffen worden, zullen daar zeker deel van uitmaken", beklemtoont de minister. onkelinx heeft al lang budgetten voorzien om voorraden vaccins aan te kopen.
02 jul 2009 10u04
Bron: De Morgen
zie ook rubriek