Temmerman beste gynaecologe ter wereld

Marleen Temmerman (56), diensthoofd van de vrouwenkliniek van het UZ Gent en sp.a-senator, is uitgeroepen tot de meest verdienstelijke gynaecologe ter wereld, een driejaarlijkse prijs die wordt uitgereikt door de in Londen gevestigde Internationale Federatie van Gynaecologen en Verloskundigen (FIGO).
De prijs zal in oktober tijdens een wereldcongres van verloskundigen in Kaapstad aan Temmerman worden overhandigd. De bekroning is een erkenning voor "vrouwelijke gynaecologen en verloskundigen die in hun dagelijkse praktijk of met hun onderzoek op een belangrijke manier hebben bijgedragen tot de verbetering van de gezondheidszorg voor vrouwen".

"Het spreekt vanzelf dat ik erg tevreden ben met deze prijs", reageert Temmerman. "Het is een mooie erkenning voor het werk dat we onder andere met het International Centre for Reproductive Health hebben gerealiseerd." Dat centrum werd door Temmerman in 1994 opgericht met als doel via onderzoek en concrete projecten de seksuele gezondheid in voornamelijk ontwikkelingslanden te verbeteren.
17 jul 2009 09u39
Bron: msn
zie ook rubriek