Patiënten met de ziekte van Crohn bereiken een remissie van drie jaar met HUMIRA® (adalimumab) van Abbott

Uit langetermijngegevens blijkt dat patiënten met matige tot ernstige ziekte van Crohn behandeld met HUMIRA® (adalimumab) gedurende drie jaar behandeling in remissie bleven. De resultaten van CHARM, een placebogecontroleerd klinisch onderzoek van 1 jaar, en van ADHERE, de open-label extensie (OLE) van 2 jaar (waarbij alle patiënten met HUMIRA behandeld werden), werden voorgesteld ter gelegenheid van de DDW (Digestive Disease Week) in Chicago.
Uit de gegevens blijkt dat 64 procent van de patiënten behandeld met HUMIRA en in remissie na één jaar in CHARM, na twee bijkomende jaren in de OLE nog steeds in remissie waren. 73 procent van de patiënten behandeld met HUMIRA en in steroïdenvrije remissie na één jaar in CHARM, waren twee jaar later nog steeds in steroïdenvrije remissie.

De ziekte van crohn is een ernstige chronische ziekte en patiënten hebben nood aan een behandeling die hun ziekte onder controle houdt. Drie jaar doeltreffendheidsgegevens verhogen het vertrouwen van artsen die HUMIRA kunnen voorschrijven aan hun patiënten met de ziekte van crohn. Ongeveer 15.000 Belgen lijden aan de ziekte van Crohn. Elk jaar worden in ons land 500 nieuwe gevallen vastgesteld. De ziekte komt in alle leeftijdscategorieën voor. De eerste symptomen treden gewoonlijk op vóór de leeftijd van 40 jaar. De meest voorkomende ziektesymptomen zijn diarree, krampen, abdominale pijn, gewichtsverlies, koorts en, in sommige gevallen, rectale bloeding. Vroeg of laat moet tot 75 procent van de patiënten met de ziekte van Crohn een ingreep ondergaan wegens complicaties (zoals fistels, abcessen, darmvernauwingen) of behandelingsresistentie.
17 jul 2009 10u26
Bron: Abbott