Een op tien Belgen heeft last van migraine

Ongeveer 1 op de tien Belgen lijdt aan migraine. Alhoewel vrouwen het meeste getroffen zijn (5 tot 25 procent van alle Belgische vrouwen), komt het ook vaak bij mannen (2 tot 10 procent) en kinderen (4 procent) voor. Dat meldt de Belgische Hoofdpijnliga en de Belgian Headache Society ter gelegenheid van de vierde Europese Migraine Actiedag.
migraine is een vaak eenzijdige hoofdpijn die kan voorkomen met misselijkheid en een toegenomen gevoeligheid voor licht en geluid. Een aanval duurt 4 tot 72 uur en kan zodanig intens zijn dat de dagelijkse activiteiten onmogelijk worden. De WHO (Wereldgezondheidsorganisatie) plaatste migraine in de top 20 van ziekten die het meeste impact hebben op de levenskwaliteit.

Conferentie
Om migrainepatiŽnten en het brede publiek beter te informeren over de ziekte organiseren de Belgische hoofdpijnliga en de Belgian Headache Society een conferentie woensdag in het Atomium in Brussel. Belgische specialisten zullen er een aantal kwesties aansnijden rond migraine.

In afwachting worden geÔnteresseerden uitgenodigd om naar de website www.ontsnapaanmigraine.be te surfen. Via een kleine test kunnen ze nagaan of hun hoofdpijn migraine is.
16 sep 2009 13u42
zie ook rubriek