Vaccinatieprogramma seizoensgriep is gestart

Naar jaarlijks gewoonte heeft de Hoge Gezondheidsraad (HGR) ter voorbereiding van de vaccinatie gedurende het winterseizoen 2009-2010 de prioritaire doelgroepen voor vaccinatie tegen seizoensgebonden griep vastgelegd.
De prioritaire doelgroepen (in dalende volgorde) voor vaccinatie tegen seizoensgebonden griep in 2009-2010 zijn:

personen met risico voor complicaties (alle personen vanaf 65 jaar, patiŽnten die lijden aan een onderliggende chronische aandoening, zwangere vrouwen, alle personen die in een instelling opgenomen zijn, kinderen die een langdurige aspirinetherapie ondergaan);

personen werkzaam in de gezondheidssector;

personen die onder hetzelfde dak wonen als risicopersonen (hierboven) of kinderen jonger dan 6 maand.

Daarnaast is het zinvol om alle personen tussen 50 en 64 jaar Ė zelfs indien ze niet aan een risicoaandoening lijden Ė alsook andere specifieke bevolkingscategorieŽn (bv. beroepsfokkers van gevogelte en varkens) vaccinatie aan te bieden.

Er dient aan herinnerd te worden dat het vaccin tegen seizoengebonden griep geen bescherming biedt tegen de nieuwe pandemische griep A/H1N1v.

In dit verband worden verder aanbevelingen in samenwerking met het Interministerieel Commissariaat Influenza geformuleerd.

De volledige tekst van dit advies is online te raadplegen op volgend adres: http://www.hgr-css.be met referentie HGR nr. 8596.
02 okt 2009 14u42
zie ook rubriek