Wonderpil moet einde maken aan menstruatiepijn

Wetenschappers in het Britse Southampton werken aan een pil die vrouwen moet verlossen van hevige menstruatiepijn. De 'wonderpil' wordt binnenkort getest bij 128 proefpersonen. Als de resultaten positief zijn, kan het medicijn binnen vier jaar op de markt komen.
Miljoenen vrouwen worden iedere maand geconfronteerd met menstruatiepijnen. Sommige vrouwen hebben er zo veel last van dat ze ziek moeten thuisblijven. De nieuwe wonderpil, voorlopig nog bekend onder de naam VA111913, moet dat voorkomen.

De nieuwe pil werkt in op de spieren rond de baarmoeder. Daardoor kunnen die minder samentrekken en dus niet voor pijn zorgen. De pil werd al veilig bevonden en zou weinig bijwerkingen hebben. Ze wordt de komende twee maanden getest bij Amerikaanse en Britse vrouwen die last hebben van hevige menstruatiepijn.

Jim Phillips, de CEO van Vantia Therapeutics, is er alvast van overtuigd dat de pil een groot succes wordt. 'Je kan dit gerust een doorbraak noemen, het medicijn is uniek in zijn soort', aldus Phillips in de Daily Mail. Volgens Phillips kan de nieuwe pil een werkend alternatief worden voor de pijnstillers die nu vaak gebruikt worden.
13 okt 2009 12u35
zie ook rubriek