Kinesitherapie : vergelijkend examen zal niet plaatsvinden

Het examen bij Selor voor toekenning van een RIZIV-nummer aan de kinesitherapeuten die hun diploma behaald hebben in 2009 en die hun job willen uitoefenen in een privépraktijk of bij de patiënten thuis zal dus niet plaatsvinden doordat de toepassing van het KB van 14.10.09 dit overbodig maakt.
Op 21.10.09 werd een nieuw koninklijk besluit gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. Dat KB trekt het minimum aantal riziv-verstrekkingen voor actieve kinesitherapeuten op tot 500 per jaar.

Dit besluit geeft gevolg aan het advies van de Planningscommissie voor het Medisch aanbod van 16.06.09. Op basis daarvan heeft de Minister haar diensten belast met het uitwerken van een ontwerp van koninklijk besluit dat het minimale aantal kandidaten vastlegt op basis waarvan een selectie-examen moet worden georganiseerd om dit specifieke riziv-nummer te verkrijgen.

Dankzij het compensatiemechanisme werd het nieuwe quotum voor kinesitherapeuten die hun job in een privépraktijk of bij de patiënt aan huis willen uitoefenen verhoogd. In 2009 zal er dus geen enkel vegelijkend examen worden georganiseerd. De kinesitherapeuten die reeds waren ingeschreven voor het examen zullen een brief ontvangen van Selor en het RIZIV zal hen een nummer toekennen.
23 okt 2009 09u10
zie ook rubriek