Kindercapsules Tamiflu beschikbaar in Nederland

Afgelopen dinsdag heeft de Nederlandse overheid beschikking gekregen over kindercapsules oseltamivir (Tamiflu), genoeg voor de virusremmende behandeling van honderdduizenden kinderen onder de 40 kilogram. Daarnaast is nieuw in de SmPC van oseltamivir opgenomen dat, alléén gedurende een uitbraak van pandemische influenza, ook kinderen tussen de 6 en 12 maanden voor behandeling in aanmerking komen. Dat bevestigt Eveline M. Loriaux van Roche Nederland.
Het aantal nu ter beschikking gekomen kindercapsules, is de helft van een in juni al door de overheid bestelde hoeveelheid. Half november denkt Roche het tweede deel af te kunnen leveren. Over de wijze van distributie is nog niets bekend. Deze ligt bij de overheid en in het verlengde daarvan het RIVM.

(Advertentie) Het betreft capsules van 30 mg en 45 mg oseltamivir, die geschikt zijn voor kinderen vanaf 1 jaar met een gewicht tot 40 kilogram. Boven dat gewicht kunnen kinderen de capsules van 75 mg gebruiken. Nieuw in de SmPC is opgenomen dat tijdens een pandemische uitbraak kinderen van 6-12 maanden (afhankelijk van hun conditie) in aanmerking kunnen komen voor behandeling met Tamiflu.
29 okt 2009 10u47
Bron: MedNet.nl
meer over
zie ook rubriek