Verlenging van de overgangsmaatregelen voor voorlopige registratie als zorgkundige

Sinds oktober 2007 worden in de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu individuele aanvragen tot registratie als zorgkundige behandeld. Wie een voorlopige registratie als zorgkundige wenste te verkrijgen, moest de aanvraag indienen voor 31/12/2008.
Aangezien het groot aantal personen dat hun aanvraag niet op tijd heeft ingediend, heeft de Minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid voorgesteld om de voorziene overgangsperiode met 1 jaar te verlengen; dit tot 31/12/2009.

Een Koninklijk Besluit dat deze verlenging bepaalt, wordt binnenkort gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. De aanvragen die tussen 31 december 2008 en 31 december 2009 zijn ingediend, zullen behandeld worden volgens de voorwaarden die de wetgeving vooropstelt.

Indien u aan de voorwaarden voldoet om een voorlopige registratie te verkrijgen, de aanvraag tijdig indient EN een ontvangstmelding van deze aanvraag ontvangt, zal u de zorgkundige handelingen mogen stellen in afwachting van de bevestiging van uw registratie.

Indien u voldoet aan de voorwaarden om een definitieve registratie te verkrijgen, is het mogelijk om uw dossier na 31/12/2009 in te dienen omdat deze datum enkel van toepassing is op de aanvragen voor voorlopige registratie.

Dit zijn de nadere regels voor de aanvraag tot voorlopige registratie, die zo snel mogelijk moeten worden uitgevoerd:

- Download het registratieformulier op www.health.fgov.be (Gezondheidszorg > Erkenning van de Gezondheidszorgberoepen > zorgkundigen).

- Vul het registratieformulier in en voeg hierbij:
o Een kopie van de voor- en achterzijde van uw identiteitskaart
o Een kopie van uw diploma of getuigschrift
o Een tewerkstellingsattest dat bewijst dat u tewerkgesteld was als verzorgingspersoneel in een verzorgingsinstelling op 13/02/2006 of uiterlijk op 31/12/2008.

- Stuur deze documenten samen op hetzij:

o Per briefwisseling :

FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu
Directoraat-generaal Basisgezondheidszorg en Crisisbeheer
Erkenningscommissie van de Nationale Raad voor verpleegkunde
Eurostation II, Victor Hortaplein 40, bus 10, 1060 Brussel

o Per fax ter attentie van de Erkenningscommissie van de Nationale Raad voor verpleegkunde op 02 524 98 17

o Per mail naar zorgkundige@health.fgov.be
16 nov 2009 09u13
meer over
zie ook rubriek