Dementie neemt toe in de toekomst

De komende jaren zal het aantal gevallen van dementie, flink toenemen. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van de Londense universiteit King’s College. De studie werd gepubliceerd, op de Internationale Alzheimerdag.

Meer dan 115 miljoen mensen wereldwijd zullen rond 2050 lijden  aan aandoeningen als de ziekte van Alzheimer. Dit is drie keer zoveel als het huidige aantal. De onderzoekers hebben berekend dat volgend jaar ongeveer 35 miljoen mensen aan een vorm van dementia zullen lijden. Uit het onderzoek is gebleken dat dit aantal zich elke twintig jaar bijna verdubbeld. Rond 2030 zouden er ongeveer 65,7 miljoen demente mensen zijn. Naar verwachting is dit aantal rond 2050 opgelopen tot 115,4 miljoen.
De sterkste groei wordt verwacht in de armere landen. In West-Europa bedraagt de verwachte groei 44 procent. In Latijns-Amerika daarentegen, zou het aantal mensen met dementie, de komende twintig jaar met maar liefst 140 procent stijgen. De oorzak van de scherpe groei is het feit dat men steeds ouder wordt, waardoor de kans op dementie ook toeneemt.