Uw kind is allergisch? Het belang van een vroegtijdige opsporing

AllergieŽn komen steeds vaker voor, vooral bij de allerkleinsten. Voor de ouders brengt zoín diagnose vaak veel zorgen met zich mee. Gelukkig is de behandeling vandaag de dag al zodanig geŽvolueerd dat allergische kinderen een normaal leven kunnen leiden. Om ouders van allergische kinderen een hart onder de riem te steken, hebben de Onafhankelijke Ziekenfondsen een brochure uitgebracht rond allergieŽn bij kinderen.
De kindertijd wordt verondersteld een zorgeloze tijd te zijn vol plezier en verwondering, zonder problemen of pijn.

kinderen komen echter overal, op om het even welke leeftijd, in aanraking met stoffen die een allergische reactie kunnen uitlokken: voeding, huisstofmijt, huisdieren, tabak, cosmetica- of onderhoudsproductenÖ Bij sommige kinderen leiden die stoffen tot reacties als jeuk, netelroos, neusverkoudheid, eczeem, bindvliesontsteking, astma,Ö .

Een juiste diagnose is essentieel voor een goede behandeling van de ziekte. Zo kunnen de allergenen geÔdentificeerd worden, de symptomen juist behandeld worden en kan vooral een aangepaste individuele behandeling gestart worden.

preventie is het sleutelwoord

preventie neemt ook een belangrijke plaats in bij de verbetering van de levenskwaliteit. De preventieve tips die in deze omstandigheden gegeven worden, zijn vaak wat te veel van het goedeÖ In essentie komen ze neer op het afwegen van het aanpakken van de ziekte tegenover de nood van het kind om te leven zoals alle anderen.

De brochure "Uw kind is allergisch. Maar waaraan?" van de Onafhankelijke ziekenfondsen is een praktische gids, ontwikkeld als hulpmiddel bij uitstek voor ouders van allergische kinderen.

Download de brochure [ NL , PDF 1,1 Mb] [FR , PDF 1,05 Mb]