Onafhankelijke Ziekenfondsen zetten hun opmars voort

Op 31 december 2009 telden de Onafhankelijke Ziekenfondsen 1 978 002 leden, een groei van 2% in een jaar. In een sector met weinig verschuivingen van het cliënteel, is deze nieuwe groei van de Onafhankelijke Ziekenfondsen opmerkelijk. De kaap van 2 miljoen leden komt in zicht …
Met 37 842 nieuwe leden in 12 maanden, noteren de Onafhankelijke ziekenfondsen een nieuwe groei van hun ledental. Op 31 december 2009 kozen 1 978 002 Belgen voor de Onafhankelijke ziekenfondsen, met andere woorden een groei van 2% in een jaar.

In een wereld gedomineerd door een onzekerheid over de toekomst, waardeert de man in de straat de aanvullende verzekeringen van de Onafhankelijke Ziekenfondsen, wat zich vertaalt in een sterke groei: + 60% voor Dentalia Plus, een verzekering voor tandzorg enig in zijn soort, en + 4,80% voor de hospitalisatieverzekering Hospitalia, een referentie op dit vlak (618 473 leden)

Pascal Mertens, Directeur-generaal van de Landsbond van de Onafhankelijke Ziekenfondsen analyseert de cijfers: “In een van nature stabiele sector – de Belg verandert zelden van ziekenfonds – is de groei van de Onafhankelijke Ziekenfondsen uitzonderlijk. De waarden die onze ziekenfondsen verdedigen – onafhankelijkheid, verantwoordelijkheid en kwaliteit -, onze innovatieve ideeën en projecten en onze uitstekende producten maken vandaag het verschil en overtuigen meer en meer burgers. Deze opmerkelijke cijfers illustreren bovendien het belang om nogmaals te herinneren aan de herziening van de mandaatverdeling van de ziekenfondsen binnen de instellingen van het RIZIV. De huidige mandaatverdeling, met name in het Verzekeringscomité en de Medicomut, weerspiegelt immers niet langer de reële verhouding tussen de verschillende verzekeringsinstellingen! ”
12 feb 2010 10u33
zie ook rubriek