Beslissingen van de Vlaamse Regering

Kortbestek van de Vlaamse overheid van vrijdag 12 maart 2010
In het kader van het convenant tussen de Vlaamse Gemeenschap en het Expertisecentrum dementie Vlaanderen vzw kent de Vlaamse Regering een subsidie van 167.000 euro toe aan het Vlaams Expertisecentrum dementie voor het werkjaar 2010.


De Vlaamse Regering hecht haar goedkeuring aan het huishoudelijk reglement van het raadgevend comité bij het agentschap kind en gezin.


Na onderhandelingen en na advies van de Raad van State hecht de Vlaamse Regering haar definitieve goedkeuring aan het besluit dat de rechtspositie vaststelt van het personeel van het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH). De regelingen wijken niet echt af van het Vlaams Personeelsstatuut, het gaat vooral om een bundeling van overgangsbepalingen en de concrete invulling van bepaalde aspecten van het stambesluit. Tegelijk richt het besluit een Sociale Dienst op voor het personeel van het VAPH.


De Vlaamse Regering kent 347.000 euro subsidie toe aan de Universiteit Gent voor de voortzetting van het 'Register van Acute Coronaire Aandoeningen' voor de periode van 1 januari 2010 tot 31 december 2011.


De Vlaamse Regering beslist tot ontslag en (her)benoeming van de leden van de Raad van Bestuur van het Openbaar Psychiatrisch Zorgcentrum Geel en het Openbaar Psychiatrisch Zorgcentrum Rekem. Ze benoemt tegelijk de afgevaardigde van financiën van het Openbaar Psychiatrisch Zorgcentrum Geel.
15 mrt 2010 22u32
meer over
zie ook rubriek