Jef Peeters gaat UZ Gent leiden

De Raad van Bestuur van het Universitair Ziekenhuis Gent heeft gisteren met unanimiteit van stemmen beslist om Jef Peeters vanaf 1 oktober 2010 aan te stellen als afgevaardigd bestuurder van het ziekenhuis. Hij volgt dan prof. dr. Francis Colardyn op die na een rijk gevulde loopbaan als medisch diensthoofd Intensieve Zorg, lid van de Medische Raad en de Raad van Bestuur, hoofdarts en sinds 2004 afgevaardigd bestuurder van het UZ Gent op emeritaat gaat.
Jef Peeters (1964) is licentiaat Psychologische en Pedagogische wetenschappen (UGent, 1987) en haalde een MBA aan INSEAD, Fontainebleau, in 1991. Hij begon zijn loopbaan als consultant en verhuisde daarna naar de Verenigde Staten, waar hij onder meer als vice-president actief was bij de Coca-Cola Company. Tussen 2004 en 2009 was hij algemeen directeur Bedrijfsondersteuning bij het ZiekenhuisNetwerk Antwerpen (ZNA) en gedelegeerd bestuurder ad interim bij een toonaangevend bedrijf in de ouderenzorg. Sinds 2008 heeft hij een onafhankelijke praktijk voor consulting en (interim)management.

De afgevaardigd bestuurder wordt op voordracht van de rector aangesteld door de Raad van Bestuur voor een hernieuwbare periode van vier jaar.
01 apr 2010 09u46
Bron: UGent.be
zie ook rubriek