Domino gaat in beroep

Waarom de alliantie Domus Medica – Domino voorlopig niet mag deelnemen, heeft te maken met een ontbrekend gegeven in het ingediende dossier: er ontbrak een bewijsstuk voor het statutair geďnde lidgeld tijdens de laatste 24 maanden in de originele aanvraag. Leidend ambtenaar van het Riziv, Ri De Ridder, oordeelde daarom dat het dossier onvolledig was. Domus Medica – Domino ging ervan uit dat de Riziv-inspectie ter plaatse voldoende bewijskracht had. Bij een eerste indiening van dit dossier zal dit door alle betrokken partners wellicht te vergeven zijn.
domus medica – Domino heeft op de negatieve beslissing gereageerd volgens haar interne traditie van overleg en vertrouwen. De nodige bewijsstukken konden intussen verzameld worden en werden gisteren aan de alliantie voorgelegd en besproken. De alliantie werd hierdoor gesterkt om in beroep te gaan en alle kansen te benutten om toch aan de medische verkiezingen deel te nemen. domus medica – Domino, de kandidaat met het tweede grootste aantal betalende leden, wil de volwaardige derde weg die ze aanbiedt, ook waarmaken.

Aanstaande donderdag neemt de raad van bestuur van Domus Medica het definitieve besluit om al dan niet in beroep te gaan. Het volledige dossier moet ten laatste op 29 april ingediend worden bij minister onkelinx. Een definitieve uitspraak wordt twee weken later verwacht.

Domus Medica – Domino wil intussen de constructieve dialoog met alle partners blijven aangaan om de Belgische gezondheidszorg professioneel verder mee uit te bouwen.
22 apr 2010 11u38
meer over
zie ook rubriek