200 UZA-medewerkers lopen de 10 miles

Twee jaar geleden, in juni 2008, startte het UZA met ‘UZAloopt’, een start-to-run-programma voor medewerkers van het UZA. Zondag staan ze met meer dan 200 deelnemers aan de start van de Antwerp 10 miles.

 ‘UZAloopt’ is een start to run-programma voor UZA-medewerkers. Dat betekent dat iedere medewerker zonder enige loopervaring in het programma kon instappen.
Een aantal professionele coaches stonden in voor de begeleiding. Elke donderdag om 16u of 17u was er een loopsessie voorzien in de aanloop naar de Antwerp 10 miles. Medewerkers kregen er loopadvies en voedingsadvies en er werd steeds gepolst naar vorderingen en eventuele moeilijkheden.

Meer vrouwen dan mannen

Intussen hebben de lopers er al heel wat wedstrijden opzitten: Dwars door Mechelen, de Gaston Roelants, de 20km van Brussel, de Bollekesloop en uiteraard ook de Antwerp 10 miles. Vorig jaar verschenen er al 165 UZAlopers aan de start. Dit jaar zijn het er meer dan 200 geworden. 6 op 10 UZAlopers zijn vrouwen. Zo’n 136 medewerkers lopen de 10 miles, 42 wagen zich aan de ladies run en 19 aan de short run. Bovendien zijn er 5 UZAlopers die een hele marathon aankunnen.

Contact buiten de ziekenhuismuren

Het ziekenhuis moedigde de lopers van vorige editie aan om ‘reclame’ te maken bij hun collega’s en teams te vormen. Er ontstonden teams binnen afdelingen en over de afdelingen heen. Zo werden er al op voorhand banden gesmeed en werd er plezier gemaakt bij het vinden van ludieke teamnamen als ‘Bones’, ‘Docs on the run’ of ‘Route 162’. Hildegard Hermans, personeelsdirecteur: “Laat ons dat nu nét de bedoeling zijn van UZAloopt: medewerkers met elkaar in contact brengen en elkaar leren appreciëren en waarderen buiten de werkomgeving. Dat bevordert immers ook de samenwerking en het gevoel van betrokkenheid op de werkvloer.”

Trainingsperikelen

Op de UZAloopt-blog (www.uzaloopt.be) verschenen ook dit jaar heel wat tips over gezond lopen en vier lopers deelden hun trainingsperikelen met de buitenwereld. Je vindt er ook een voorstelling van de 14 teams die zondag samen zo veel mogelijk kilometers bij elkaar zullen lopen.

UZA-tent

Lopers en supporters van het UZA kunnen terecht in de UZA-tent op het bedrijventerrein (links naast de catering) om ervaringen te delen en elkaar nog beter te leren kennen.

23 apr 2010 10u10
Bron: MagUZA.be
meer over
zie ook rubriek