Verpleegkundigen houden bed-estafette in 4 steden

Op 12 mei, internationale dag van de verpleegkunde, vindt op vier locaties in de regio Waas en Dender een sportief en ludiek en evenement plaats om het beroep van verpleegkundige op een speelse manier in de kijker te zetten.
Hoofdmoot van het programma is een bed-estafette, waarbij verpleegkundigen en studenten verpleegkunde in een vrolijke optocht met een bed op stap gaan door de straten van Aalst, Dendermonde, Lokeren en Sint-Niklaas.

In Aalst vindt daarnaast een ontbijthappening plaats aan de secundaire scholen; in Dendermonde een Ros aperitiefhappening en in Lokeren een muzikaal event. De slothappening vindt plaats in Sint-Niklaas met ondermeer een zumbasessie , een menselijke ketting rond de Markt en een ballonvaart.

Organisatoren van dit initiatief zijn 33 zorginstellingen (zie verder) die sinds 2009 campagne voeren om de studie en het beroep van verpleegkunde te promoten bij de jeugd. Over heel het Vlaamse land kampen zorginstellingen met een tekort aan verpleegkundigen. De campagne wil jongeren informeren en warm maken voor verpleegkunde, een beroep met een hoge arbeidstevredenheid, brede keuzemogelijkheden en uitstekende carrièreperspectieven.

De campagne startte in 2009 met een professionele fotoshoot van 100 verpleegkundigen; intussen is ook de campagne-site online (www.hetzitinjegenen.be) en is het magazine V-Spot aan een tweede druk toe (opnieuw op 35 000 exemplaren). “De campagne heeft zich voorbije zomer alvast vertaald in meer inschrijvingen voor verpleegkunde. We hopen dat deze trend zich dit jaar zal verder zetten”, zegt Dominique Potteau, campagnecoördinator.
Interessante links:
05 mei 2010 14u46
zie ook rubriek