Innovatieve ontwikkeling zorgt voor betere bloed afnames en testen bij patiënten met moeilijke bloedvaten.

Vanaf Juni zal er een revolutionaire microbuis in de gezondheidszorg beschikbaar zijn, dat een hogere veiligheid, efficiëntie, en een snellere omgangstijd belooft voor bloedafnames bij patiënten met moeilijke bloedvaten.
Oxford, ENGELAND (10 Juni 2010) - BD Diagnostics, een onderdeel van BD (Becton, Dickinson and Company), kondigde vandaag de lancering aan van de BD Microtainer ® MAP Microbuis,die een geautomatiseerde verwerking mogelijk maakt. Dit nieuwe product is ontworpen om de veiligheid, nauwkeurigheid en tijd die nodig is voor bloedafname en testen te verbeteren bij patiënten met moeilijke bloedvaten, zoals kleuters, kinderen, oncologiepatiënten en ouderen. Het nieuwe BD Microtainer® MAP product is ook de eerste microbuis die volledig compatibel is met de meeste geautomatiseerde hematologie-instrumenten. Hierdoor wordt er niet alleen tijd uitgespaard maar ook kosten ten gevolge van monsteroverdracht en heretikettering.

"Klinische laboratoria zijn gericht op het voorkomen van identificatiefouten met monsters die kunnen leiden tot een foutieve diagnose bij patiënten. Wij zijn blij dat we het BD Microtainer® MAP product kunnen introduceren om deze kwestie in de gezondheidszorg aan te pakken", zei Tom Polen, President, BD Diagnostics - Preanalytical Systems. "BD blijft innoveren om zo de veiligheid van de patiënt en gezondheidsmedewerkers te verbeteren, maar ook om de efficiëntie van de werkprocessen in het lab te verbeteren."

De BD Microtainer® MAP buis is het eerste afnamesysteem voor kleine volumes dat standaard identificatielabels aankan, zodat het risico op identificatiefouten afneemt. Dit aspect is een aanzienlijke verbetering ten opzichte van traditionele microbuisjes, die niet compatibel zijn met standaard labels vanwege hun grootte wat kan leiden tot gevaarlijke identificatiefouten met een mogelijke foutieve diagnose en behandeling voor de patiënt tot gevolg.

De preanalytische fase is een belangrijke stap in het diagnostische proces, dat een aanzienlijke weerslag heeft op de gezondheid van de patiënt, de veiligheid van de gezondheidsmedewerker en de efficiëntie van de werkprocessen. In het verleden was er meer tijd nodig om testresultaten te krijgen bij bloedafname met kleine volumes. Deze monsters waren namelijk niet compatibel met geautomatiseerde testinstrumenten en vormden een groter risico op identificatiefouten.

Dankzij het innovatieve ontwerp van de BD Microtainer® MAP buis kunnen monsters met een volume dat 81 procent kleiner is dan bij veneuze systemen toch automatisch verwerkt worden. Dit maakt een snellere omgangstijd en grotere efficiëntie in het laboratorium mogelijk. Dit is een belangrijke verbetering voor patiënten bij wie het moeilijk is om voldoende bloed af te nemen voor belangrijke diagnostische tests.