Moderne lounge voor patiënten hematologie opent de deuren in UZ Gent

Op 9 juli 2010 vindt de opening plaats van een gloednieuwe, multifunctionele ontmoetingsrsuimte voor patiënten en hun naasten in het dagziekenhuis Hematologie van het Universitair Ziekenhuis Gent. De moderne lounge is een initiatief van de vzw OIGO en biedt patiënten de gelegenheid om ook eens buiten hun kamer te vertoeven. Dat kan alleen, met andere patiënten, bezoekers of familie, geheel volgens eigen behoefte.
Voor de inrichting van de lounge hebben de vzw OIGO en de technische diensten binnen het UZ Gent nauw samengewerkt. Het resultaat is een prachtige, multifunctionele ruimte voor ontspanning en noden van praktische aard: er is een comfortabele zithoek met multimedia, flatscreen, bibliotheek en ook een kitchenette, allemaal in een aangenaam kader.

OIGO vzw (Opgeven Is Geen Optie) is een vereniging die zich inzet voor een hoger comfort bij patiënten met ernstige bloedziekten van de dienst Hematologie, UZ Gent. Via allerhande initiatieven, ook met de hulp van patiënten van die afdeling, zamelt ze fondsen in om diverse projecten te financieren. Vorig jaar werd gekozen voor de inrichting van een ontmoetingsruimte binnen het dagziekenhuis Hematologie van de sector bloed, Ademhaling en Spijsvertering. De drijfveer voor de keuze van dit project was om het ziekenhuisverblijf voor elke patiënt zo aangenaam mogelijk te maken. Privacy en ontspanning zijn er immers niet altijd even vanzelfsprekend, vaak is de patiënt daarvoor aangewezen op zijn eigen kamer of een (soms drukke) cafetaria.

Meer informatie over de projecten en activiteiten van OIGO vzw zijn terug te vinden op www.oigo.be
09 jul 2010 09u02
Bron: UZ Gent
zie ook rubriek