Melatonine verdubbelt aantal IVF successen

Sommige vrouwen die via een ivf-behandeling zwanger proberen te raken, hebben een grotere kans op een zwangerschap wanneer ze het hormoon melatonine gebruiken. Nieuw onderzoek uit Japan heeft dit aangetoond.
Het gaat hierbij om vrouwen die door ongezonde eicellen moeilijk zwanger kunnen worden. De melatonine werkt als een antioxidant die beschadigingen aan de eicellen voorkomt.

De eicellen missen dan bijvoorbeeld bepaalde chromosomen of kunnen niet goed splitsen. De kwaliteit van eicellen verslechtert naarmate je ouder wordt of door bepaalde medische omstandigheden, zoals het PolyCysteus Ovarium Syndroom (PCOS).
ivf-behandeling
Onderzoekers van de Yamaguchi University Graduate School of Medicine in Japan onderzochten 115 vrouwen met vruchtbaarheidsproblemen. 56 vrouwen kregen 3 mg melatonine voordat ze een ivf-behandeling ondergingen en 59 kregen de gewone ivf-behandeling zonder melatonine.

Bij de vrouwen die melatonine namen, werd 50 procent van de eicellen met succes bevrucht. Terwijl maar 22,8 procent van de vrouwen die geen melatonine gebruikten zwanger raakte. Uiteindelijk werden 11 van de 56 vrouwen in de melatoninegroep zwanger en 6 van 59 vrouwen uit de gewone groep.
17 sep 2010 01u38
Bron: Nu.nl