Examenstress laait weer op.

Studenten en scholieren (12j-24j) nemen meer contact op met de anonieme hulplijn, Tele-Onthaal, tijdens een blok –en examenperiode. De oproepgegevens van 2010 geven een stijging van maar liefst 19,4 % tijdens een stressvolle periode (15 mei 2010 – 30 juni 2010). Tele-Onthaal verwacht deze stijging ook tijdens de komende weken.
Voor heel wat jongeren laait de examenstress weer op. Studiedruk is een directe aanleiding om contact op te nemen via chat of met de 106-telefoon van Tele-Onthaal. Maar ook indirect horen de medewerkers van Tele-Onthaal dat de examens een extra druk leggen:
relatieproblemen, een moeilijke thuissituatie of zelf worstelen met psychische problemen maakt het immers moeilijk om zich te concentreren op de studies.

Extra steun is tijdens deze periode geen overbodige luxe. Het is belangrijk dat jongeren tijdens de komende stressvolle weken zorg dragen voor hun geestelijke conditie: humor en relativering, minimum 7à 8 uur slaap, gezonde voeding, sport en beweging, een rustige studeerruimte én durven praten wanneer het moeilijk gaat.

Ook bij Tele-Onthaal kunnen jongeren praten, anoniem op het gratis nummer 106 (24u/24u) of via chat op www.tele-onthaal.be Ze zullen ook al surfend op het web botsen op de hulp van Tele-Onthaal: Sinds vandaag, 23 november 2010, is Tele-Onthaal actief op Netlog. Eénmaal op de site van Tele-Onthaal is een helpend gesprek slechts één klik verwijderd.

Bovendien kan ook de steunfiguur, ouder, grootouder, …kortom iedereen die zich zorgen maakt om een jongere, anoniem bellen of chatten met Tele-Onthaal. Sinds 23 november is bovendien een nieuwe pagina online voor leerkrachten: http://www.tele-onthaal.be/nl/jongeren/voor-leerkrachten/.

Tele-Onthaal is een anonieme hulplijn die 24u/24u bereikbaar is op het gratis telefoonnummer 106 en via chat (www.tele-onthaal.be).
24 nov 2010 09u11
zie ook rubriek