1 december: Wereld Aids Dag

Op 1 december nodigen medewerkers van Wereld Aids Dag u in de metro- en treinstations van Brussel uit om uw solidariteit te betuigen met mensen met hiv door het rode lintje te dragen. Op verschillende plaatsen in Brussel en de rest van het land stellen organisaties die tegen hiv strijden zich voor.
Een overzicht van de acties in Brussel:

8u tot 15u:
Alle organisaties die zich engageren in de strijd tegen hiv stellen zich voor en bieden informatie aan in volgende stations: Centraal, Noord en Zuid Station, Weststation, Kunst-Wet, Simonis, Louise, Naamsepoort, Montgomery, De Brouckčre. U vindt hen ook in de nabijheid van de stations Alma en St. Guidon.

17u op het Europakruispunt:
Elke 20 minuten er wordt een videoprojectie vertoond op de gevel van het Centraal Station. De structuur van de gevel word hierin verwerkt en levert een indrukwekkend kleur- en lichtspel op. De projectie draagt de boodschap van de strijd tegen hiv en tegen discriminatie uit.

Andere animatie: DJ, live painting door Denis Meyers, bar, expo, vliegende lampionnen, vuurspuwers, jongleurs, enz.

19u op het Europakruispunt:
De start van de solidariteitsoptocht begint op de ritmes van de trommels van Braziliaanse samba.

20u in het stadhuis:
De solidariteitsquilts en bijhorende boodschappen worden opengeplooid als symbool van herinnering aan degenen overleden zijn, maar ook als teken van hoop voor alle mensen met hiv en hun omgeving.

Meer info over de acties in de rest van het land vindt u op de site van Sensoa.
01 dec 2010 09u35
zie ook rubriek