Prof. dr. Jan van Meerbeeck is de nieuwe hoofdarts van het UZ Gent

De Raad van Bestuur van het Universitair Ziekenhuis Gent heeft gisteren met unanimiteit van stemmen beslist om prof. dr. Jan van Meerbeeck vanaf 1 december 2010 aan te stellen als hoofdarts van het ziekenhuis. Hij volgt prof. dr. Renaat Peleman op, die sinds 1 oktober 2010 een andere functie binnen het ziekenhuis heeft opgenomen.
Jan van Meerbeeck (°1954) is longarts. Hij studeerde af aan de Universiteit Antwerpen en begon zijn loopbaan in het Universitair ziekenhuis in Antwerpen. Vanaf 1996 werkte hij in Rotterdam, waar hij verantwoordelijk was voor de eenheid Thoracale oncologie van de dienst Longziekten van het Erasmus MC (Daniel den Hoed Kankercentrum). In 2003 werd hij aangesteld als kliniekhoofd in de dienst Longziekten van het UZ Gent. Sinds 1 mei 2008 is prof. dr. van Meerbeeck sectorvoorzitter van de sector bloed, ademhaling en Spijsvertering. Hij is ook buitengewoon hoogleraar aan de UGent.

De hoofdarts wordt op voordracht van de Raad van de Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen aangesteld door de Raad van Bestuur voor een hernieuwbare periode van vier jaar.
02 dec 2010 11u48
Bron: UZ Gent
zie ook rubriek