Schoolkinderen zijn kwetsbaar voor bacteriën

Schoolgaande kinderen zijn zeer kwetsbaar voor bacteriën, zo blijkt uit een studie van Tork, een divisie van SCA Hygiëne Products, dat regelmatig onderzoek doet naar de hygiëne op Nederlandse scholen en samenwerkt met ontwikkelingsorganisatie Oxfam Novib. Blijkens de studie onder 500 Nederlanders naar de hygiëne op basisscholen, vindt 66% de hygiëne ondermaats.
Daarnaast zegt 45% dat kinderen op scholen te weinig leren over hygiëne. Een op de tien Nederlanders vindt dat medewerkers van scholen en opvang te weinig weten over hygiëne en gezondheidsvraagstukken. Hoewel het natuurlijk onduidelijk is waar de geënquêteerden hun kennis vandaan halen, vindt toch 47% dat een slechte hygiëne ervoor zorgt dat kinderen zich minder goed voelen en de schoolprestaties negatief beïnvloedt. Immers, `onhygiënische toiletten zonder sloten op deuren kunnen bijvoorbeeld veroorzaken dat kinderen tijdens de schooldag niet naar het toilet gaan`.

Volgens Rene Remijnse, productmanager Tork bij SCA, heeft hygiëne op scholen impact op werkend Nederland. Kinderen worden volgens Remijnse 6 tot 9 keer per jaar ziek en leerkrachten 4 tot 6 keer wat betekent dat lessen uitvallen en ouders vrij moeten nemen. Remijnse verklaart dat een betere hygiëne tot 30% a 45% minder ziekteverzuim leidt.
23 dec 2010 09u18
zie ook rubriek