Frank Fol kookt met jonge patiëntjes

Edegem In het UZ Antwerpen (UZA) is gisteren de vernieuwde website 'Simon&Odil' gelanceerd. De website is bedoeld voor langdurig zieke kinderen en hun ouders.

Het is dokter Philip Maes, hoofd Kinderoncologie in het UZA, die samen met drie vrienden tien jaar geleden het idee had om een site op te richten. Omdat de vorige website verouderd was, werd nu een volledig nieuwe website op de poten gezet.

Op de website zorgen het jongetje Simon die door een ziekte in het ziekenhuis belandt, samen met zijn knuffel Odil voor de rode draad. Langdurig zieke kinderen kunnen er terecht voor heel wat informatie over de ziekte die ze hebben, uitgelegd in kindertaal. Er staan ook antwoorden op moeilijke vragen zoals over de dood, waarover kinderen vaak liever niet met hun ouders spreken. De site heeft niet enkel informatie voor zieke kinderen, maar ook voor hun ouders en hun omgeving. Bovendien staan er ook leuke spelletjes en verhaaltjes op. Er is zelfs een rubriek met aangepaste recepten van Frank Fol. Die kwam voor de lancering van de nieuwe website samen met enkele zieke kinderen lekkere groenten- en fruitsnacks maken.

Het Nieuwsblad, donderdag 5 mei 2011

www.simonodil.com

05 mei 2011 09u03
Bron: MagUZA.be
meer over
zie ook rubriek