De UA zou beste opleiding Farmacie van Vlaanderen aanbieden

De opleiding Farmaceutische Wetenschappen aan de Universiteit Antwerpen heeft van de Nederlands-Vlaamse accreditatieorganisatie (NVAO) bijzonder goede scores gekregen. Daarmee is ze de top in Vlaanderen. Dat laat de UA weten.
De Antwerpse opleiding blinkt uit op meerdere gebieden. Zo krijgt het facet 'Niveau en Oriëntatie' van zowel de bachelor- als beide masteropleidingen (Farmaceutische Zorg en Geneesmiddelenontwikkeling) de score 'excellent'. Volgens de commissie zijn de doelstellingen helder en transparant geformuleerd, en geconcretiseerd in het programma. Het bachelorprogramma werd zelfs 'uitgesproken goed' bevonden. De academische en professionele gerichtheid van de opleiding stemt de commissie tot tevredenheid, net als de goede link tussen onderwijs en onderzoek.

De NVAO stelt dat de docenten goed op de hoogte zijn van de verschillende soorten onderwijs- en werkvormen. Er is een mooie afwisseling tussen het didactische concept, de doelstellingen en de onderwijsmiddelen. Het docententeam is volgens de commissie voldoende bevlogen, enthousiast en gedreven om kwaliteitsvol onderwijs te bieden. Ook de materiële voorzieningen zijn optimaal.

De Universiteit Antwerpen scoort daarnaast prima op het vlak van studentgericht onderwijs.
06 sep 2011 10u31