Akkoord over herziening moratorium rusthuisplaatsen nakend

In Le Soir spreekt minister van Volksgezondheid in de Franse gemeenschap Eliane Tillieux (PS) van een akkoord dat in Wallonië 568 nieuwe bedden oplevert, maar op het kabinet van Vlaams Welzijnsminister Jo Vandeurzen (CD&V) ontkent men dat de zaak al volledig rond is. Vlaamse cijfers willen ze dus nog niet kwijt.
Volgens Tillieux bereikten de bevoegde ministers van Volksgezondheid en welzijn maandag een akkoord op de interministeriële conferentie waar het punt geagendeerd stond. Maar "Tillieux heeft voor haar beurt gesproken", klinkt het op het kabinet-Vandeurzen, waar men de voorbarige communicatie betreurt. "Er is nog geen formeel akkoord, er moet nog een aantal randelementen uitgeklaard worden."

Onoverkomelijk zijn die obstakels niet, erkent men bij Vandeurzen. Toch blijft het wachten op een formeel akkoord voor ook de Vlaamse cijfers worden vrijgegeven.

In Wallonië gaat het volgens Tillieux om 568 plaatsen. Evelyne Huytebroeck liet als één van de bevoegde Brusselse ministers intussen ook weten dat het hoofdstedelijk gewest op 66 nieuwe bedden kan rekenen. De plafonds komen daardoor op respectievelijk 49.342 en 17.754 bedden vanaf oktober.
15 sep 2011 10u12
Bron: Belga
zie ook rubriek