Een geneesmiddel is geen snoepje!

Met haar nieuwe campagne wil het FAGG het grote publiek bewust maken dat een geneesmiddel ondoeltreffend, ongeschikt of zelfs ronduit gevaarlijk kan zijn bij verkeerd gebruik.
Het Federaal Agentschap voor geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (fagg) wil zo volledig en toegankelijk mogelijke informatie over geneesmiddelen en gezondheidsproducten ter beschikking stellen van de patiŽnten zodat zij er op een rationele en veilige manier mee zouden omspringen.

Na het online ter beschikking stellen van de bijsluiters en de samenvattingen van de kenmerken van elk geneesmiddel dat in BelgiŽ vergund en in de handel is, lanceert het fagg nu de campagne: ďEen geneesmiddel is geen snoepje!Ē om het grote publiek te sensibiliseren voor het goed gebruik van geneesmiddelen.

Deze nieuwe campagne wil aan de hand van twaalf tips het grote publiek bewust maken dat een geneesmiddel ondoeltreffend, ongeschikt of zelfs ronduit gevaarlijk kan zijn bij verkeerd gebruik, gebruik zonder advies van een arts of apotheker en wanneer de richtlijnen in de bijsluiter niet gerespecteerd worden.
15 sep 2011 10u17