Aankondiging van de uitbesteding van studie n° 2011-21-hta : De plaats van nieuwe biomarkers in de primaire preventie van cardiovasculaire aandoeningen: laten zij een betere risicostratificatie toe dan de score risicotabellen?

Deze studie heeft als doel na te gaan of de nieuwe cardiovasculaire biomarkers bijkomende informatie kunnen leveren voor de evaluatie van het cardiovasculaire risico van de bevolking, bovenop het klassieke SCORE systeem. Er zal een systematische literatuur review uitgevoerd worden zowel van de theoretische en klinische werkzaamheid als van de kosten-effectiviteit van de biomarkers als indicatoren van het cardiovasculair risico. De opdracht zal van start gaan op 1/1/2012.
Volgende onderzoeksvragen zullen in deze opdracht behandeld worden:

1) Welke gegevens zijn er voor werkzaamheid en doeltreffendheid voor cardiovasculaire biomarkers om zo het huidige risico stratificatie-systeem (SCORE) in primaire cardiovasculaire preventie te verbeteren?

2) Wat is de doelmatigheid (gebaseerd op de literatuur studie) van het toevoegen van nieuwe cardiovasculaire biomarkers aan het bestaande SCORE systeem ?

3) Optioneel, indien de werkzaamheid is aangetoond: Wat is de doelmatigheid (gebaseerd op een gezondheidseconomisch model voor België) van het toevoegen van nieuwe cardiovasculaire biomarkers aan het bestaande SCORE systeem ?

De competenties waarover de kandidaten moeten beschikken om deze opdracht te kunnen uitvoeren, zijn:

a) Expertise in het uitvoeren van een systematisch literatuuronderzoek is absoluut onontbeerlijk. Dergelijk literatuuronderzoek houdt het volgende in: uitvoering van een systematische zoekstrategie, selectie van de studies, beoordeling van de kwaliteit van wetenschappelijke artikels en opstellen van evidence tables, zoals beschreven in de Wetenschappelijke Process Notes van het KCE (beschikbaar op www.kce.fgov.be).

b) Expertise in HTA-studies, in economische evaluatie en in modellering is absoluut onontbeerlijk.

c) Expertise in de evaluatie van de incrementele voorspellende waarde van nieuwe biomarkers en klinische voorspellingsmodellen is absoluut onontbeerlijk.

d) Expertise in biomarkers voor cardiovasculaire aandoeningen is een bijkomende troef maar is niet noodzakelijk.

e) De kandidaten moeten daarenboven een wetenschappelijke tekst in het Engels kunnen schrijven.

Uiterste inschrijvingsdatum voor de kandidaatstelling: 06/10/2011 13:00 u
15 sep 2011 10u24
Bron: KCE