Opbrengst taxusinzameling gaat naar loungeruimte voor kankerpatiėnten UZA

De inzameling van taxus die Igean deze zomer in zijn containerparken heeft gehouden, heeft 14.162 euro opgebracht. De opbrengst gaat naar het UZA.

Net als in 2009 gaf Igean iedereen de kans om tussen 15 juni en 31 augustus snoeiafval van taxusstruiken binnen te leveren. Boomkwekerij Van Hulle B&C haalde dat gratis op en beloofde per ingezamelde kubieke meter vijftig euro te schenken aan een goed doel ten voordele van kankerbestrijding.  In samenspraak met Igean was de opbrengst dit jaar beloofd aan het Multidisciplinair Oncologisch Centrum Antwerpen (MOCA) van het UZA in Edegem. Uiteindelijk konden vertegenwoordigers van Igean donderdag een cheque van 14.162 euro overhandigen, dankzij 283,24 kubieke meter snoeisel. “De opbrengst ligt iets lager dan bij de vorige editie in 2009. Dit komt door de vijftien dagen kortere inzamelperiode en het droge voorjaar, wat voor dertig procent minder scheuten heeft gezorgd”, zegt Igeanwoordvoerder Wouter Meersmans.
De inzameling van taxus die Igean deze zomer in zijn containerparken heeft gehouden, heeft 14.162 euro opgebracht. De opbrengst gaat naar het UZA. Het MOCA legt de cheque opzij voor de inrichting van een lounge voor kankerpatiėnten. Die lounge moet eruitzien als een sfeervolle huiskamer, met comfortabele zetels, internet, een groot tv-scherm en allerlei technologische snufjes. De nieuwe lounge krijgt vorm met de uitbreiding van het oncologischhematologisch dagcentrum, waarvan  de opening volgend najaar is gepland.

© 07-10-2011 Gazet Van Antwerpen

07 okt 2011 07u56
Bron: MagUZA.be
meer over
zie ook rubriek