Boek : Wie is mijn huisarts? Verhalen als ontdekking

Wie is mijn huisarts? laat de lezer meekijken in de leefwereld van de huisarts, in het hart en denken. Stephen Feldman interviewde heel wat huisartsen op zoek naar wat hen drijft in hun beroeps- en privéleven. De auteurs bundelden fragmenten van dit biografische materiaal rond thema’s en uitdagingen die leven bij de huisartsen van vandaag. Waar haalt de huisarts arbeidsvreugde? Wat maakt dit beroep zo uniek? Zijn er verschillen tussen mannelijke en vrouwelijke artsen? Wie is de arts van die huisarts? Werkt de huisarts alleen of meer in groep? Hoe is en wordt de huisarts deel van een veranderende maatschappij?
Het boek is bedoeld voor iedereen die het verhaal van deze huisartsen wil ontdekken, als patiënt en als gezondheidswerker die met de huisarts samenwerkt.
Sprekende zwart-witfoto’s genomen bij enkele geïnterviewde huisartsen illustreren het boek.

Stephen L. Feldman legt zich sinds 1966 toe op documentaire projecten over wetenschap en geneeskunde nadat hij zijn studie Law and Social Thought stopzette om zijn passie voor beelden en de verhalen erachter te volgen.

Jan De Maeseneer werkt deeltijds als huisarts-bediende in een multidisciplinair wijkgezondheidscentrum in een kansarme buurt in Gent. Hij is gewoon hoogleraar huisartsgeneeskunde en eerstelijnsgezondheidszorg en vicedecaan Strategische Planning van de faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen aan de Universiteit Gent

Paul Van Royen is hoogleraar Huisartsgeneeskunde aan de Universiteit Antwerpen en voorzitter van de vakgroep Eerstelijns- en Interdisciplinaire Zorg. Hij ontwikkelde een sterk onderzoekscentrum met internationale uitstraling en expertise. Daarnaast werkt hij als huisarts in een groepspraktijk in Antwerpen.

Wie is mijn huisarts? Verhalen als ontdekking
Stephen Feldman, Jan de Maeseneer, Paul Van Royen
ISBN 9789034194398
€ 35
Standaard Uitgeverij