Aidoc kondigt CE-markering aan voor het eerste AI-gebaseerde workflow-hulpmiddel voor longembolie

Aidoc, de toonaangevende leverancier van AI-oplossingen voor radiologen, kondigde vandaag de commerciŽle lancering aan van hun product met CE-markering voor de identificatie en triage van longembolie (PE) in longangiogrammen ( CT). Door obstructies in de bloedtoevoer naar de longen te markeren, prioriteert Aidoc de werklijsten van behandelende radiologen en worden artsen geholpen om sneller kritieke situaties op te sporen, wat leidt tot een snellere en soms levensreddende behandeling.
"We zijn blij dat we de markt opnieuw een acute pathologie met CE-markering kunnen bieden binnen onze full-body AI-oplossing", zegt Elad Walach, mede-oprichter en CEO van Aidoc. "Samen met onze oplossingen voor het markeren van intracraniŽle bloedingen en breuken van de cervicale wervelkolom (beide ook met CE-markering) draait ons uitgebreid platform op de achtergrond; dit biedt de radioloog de gemoedsrust dat er geen dringende gevallen onderaan de werklijst wachten op evaluatie"

Alleen al in de Verenigde Staten worden jaarlijks tot 600.000 mensen met een longembolie gediagnosticeerd en is deze aandoening naar schatting ieder jaar verantwoordelijk voor zo'n 100.000 sterfgevallen, waardoor het op de lijst van meest voorkomende oorzaken van cardiovasculair overlijden, de derde plaats inneemt. Het diagnosticeren van een longembolie kan een uitdaging vormen vanwege de variabele en niet-specifieke presentatie, waardoor mensen met deze aandoening echt kunnen profiteren van AI-gestuurde workflow-triage.

Op ECR (European Congress of Radiology) in Wenen zal Aidoc haar suite AI-gebaseerde workflowoplossingen demonstreren, op stand AI-02 in de AI Exhibition. De diagnostische resultaten van de PE-oplossing van Aidoc in het Universitair ziekenhuis van Basel zullen er ook, i.k.v. de wetenschappelijke sessies, voorgesteld,. Hierbij werd aangetoond dat Aidoc de conventionele workflows kan aanvullen met prioritering van de wachtlijst en bovendien het potentieel heeft om de kwaliteit van de gezondheidszorg te verbeteren door het diagnostisch proces en de communicatie te versnellen.

Over Aidoc
Aidoc is de toonaangevende producent van AI-oplossingen die niet alleen het diagnostisch vermogen van radiologen ondersteunen en verhogen, maar hen bovendien helpen om de behandeling van patiŽnten te versnellen en de kwaliteit van de zorg te verbeteren. De oplossingen van het bedrijf verkorten de zgn. turnaround time en verhogen de kwaliteit en efficiŽntie door acute afwijkingen in realtime te signaleren. Radiologen profiteren van de modernste technologie voor deep learning die 'Always -on' is en achter de schermen draait, waardoor ze zich kunnen concentreren op de diagnose zelf. De deep learning algoritmen van Aidoc, die specifiek ontworpen zjn voor de gezondheidssector, steunen op grote hoeveelheden gegevens, waardoor hun oplossingen de meest uitgebreide in het veld zijn en hen in staat stellen diagnostische hulp te bieden voor de breedste set van pathologieŽn. Aidoc wordt momenteel ingezet bij meer dan 60 toonaangevende medische centra en heeft net de mijlpaal van 1 miljoen geanalyseerde patiŽnten bereikt.
01 mrt 2019 08u29
Bron: Aidoc
meer over
zie ook rubriek