Blijft geneesmidd?elensector een belangrijk?e werkgever in België?

Na vijftien jaar van ononderbroken groei is de tewerkstelling in de innoverende geneesmiddelensector op een keerpunt gekomen. Vandaag telt de sector in België 2,5 % minder jobs dan in 2008. Dat betekent een daling van 32.300 jobs naar 31.500 in 2010.
Lokale directieteams zetten zich continu in voor het behoud van jobs, doch het wordt hen steeds moeilijker hun centrale organisatie te overtuigen, omdat de externe omgeving in België hen voor steeds grotere uitdagingen stelt, met name een moeizame toegang van zijn innovaties tot de Belgische patiënten.

Vooral de moeizame toegang van innovatieve geneesmiddelen tot de patiënt legt een aanzienlijke hypotheek op deze sector. Daarom is een correct geneesmiddelenbudget dat beantwoordt aan de reële medische noden van de Belg van primordiaal belang. België kan tot dusver fier zijn op haar sociaal beleid op het vlak van gezondheidszorg; maar door een eenzijdige aanval op het geneesmiddelenbudget is het de burger die straks de rekening zal betalen.

Algemeen directeur Leo Neels over werken in de innoverende farmasector
“het is en blijft een fascinerende sector. De zoektocht naar nieuwe en betere geneesmiddelen is ongewoon boeiend, net als het gevecht om ze tot bij de patiënt te brengen. De farmasector kan rekenen op sterk gemotiveerd personeel om tegemoet te komen aan de groeiende noden van de burger op vlak van gezondheidszorg. Maar bovenal hebben de farmabedrijven sterke signalen nodig van de Belgische overheid, opdat hun gemeenschappelijke missie, namelijk toegang tot efficiënte geneesmiddelen, kan worden gegarandeerd. Deze maatschappelijke missie moet de basis blijven van een sterke samenwerking, in het belang van de patiënt.”
28 okt 2011 10u11
Bron: Pharma.be
meer over
zie ook rubriek