Domus Medica verlengt het mandaat van Jos De Smedt voor vier jaar

In haar vergadering van vorige zaterdag stonden de verkiezingen voor de Raad van Bestuur van Domus Medica op de agenda. Het mandaat van Jos De Smedt werd verlengd voor vier jaar en Riet van Belle, die ook kandidaat was, kreeg geen verlenging van haar mandaat.
Nadat Jos De Smedt zijn dank al had uitgesproken voor de uittredende bestuurders Ivan Devriendt, Jan Van Acker, Pierre Sijbers en Renaat Seurynck, sprak hij ook zijn dank uit voor Riet Van Belle.
Riet was de afgelopen twee jaren meermaals gemandateerd op heel wat vergaderingen en evenementen in Brussel. Op uren dat anderen in hun praktijk werkten, stond zij klaar om aanwezig te zijn namens domus medica. als penningmeester kon ze zaterdag ook het genoegen smaken een jaarrekening voor te leggen met een batig saldo van meer dan 92.000 euro. Met Jos De Smedt behoudt domus medica een sterke figuur in haar bestuur en betekent dit een verzekering voor de verdere uitbouw van een vereniging van en voor huisartsen.

Domus Medica sluit het boekjaar 2008 af met batig saldo
Wegens de negatieve tussentijdse balansen in juni van 2008 diende in september een begrotingswijziging gestemd te worden en werden er maatregelen genomen om de financiële toestand van Domus Medica gezond te houden. Dat dit werk geslaagd is en dat de raad van bestuur haar verantwoordelijkheid nam in deze moeilijke tijden bleek uit de jaarcijfers. Er werd een balanstotaal opgetekend van meer dan 1 miljoen euro en een winst van 92.100 euro. De bedrijfsrevisor kon zonder voorbehoud een gunstig advies geven en feliciteerde de raad met zijn goed bestuur. Alle bestuurders werden dan ook vlot kwijting gegeven voor hun beheer.

Oproep voor creëren van een derde kringpijler
Naast haar reeds wettelijke opdrachten in het organiseren van de wachtdiensten en het optreden als representatief orgaan voor de huisartsen, pleit Domus Medica voor het toewijzen en erkennen van een derde taak voor de kringen: de kwaliteitsbevordering. Nu reeds nemen heel wat kringen taken op in de navorming en de organisatie van Loks. Hiermee ondersteunen ze de huisartsen in hun praktijkfunctioneren. De tijd is rijp dat hier wettelijke erkenning en ondersteuning voor komt zodat de kringen ook hier op een professionele wijze mee kunnen omgaan en de kwaliteit nog meer verbeteren.

Syndicaal programma
De algemene vergadering keurde met overweldigende meerderheid het syndicaal programma van Domus Medica, naar aanleiding van de Syndicale verkiezingen in 2010, goed. Het licht staat dan ook op groen om met dit programma naar de onderhandelingstafels te gaan met het oog op een mogelijke deelname aan deze verkiezingen. Zoals we weten heeft de algemene vergadering de syndicale afdeling opdracht gegeven alle pistes te onderzoeken om aan deze verkiezingen deel te nemen. Met een programma in de hand kunnen deze pistes nu verder verkend worden.
14 mei 2009 10u07
zie ook rubriek