Borstverkleiningen bij mannen steeds populairder

Dat vrouwen nogal begaan zijn met hun uiterlijk is niets nieuws, maar ook de ijdelheid bij mannen zit blijkbaar in de lift. Borstverkleiningen voor mannen is de snelst groeiende tak binnen de industrie van de cosmetische operaties in het Verenigd Koninkrijk, en dit voor het tweede jaar op rij. Dit staat te lezen op de website van de BBC.

lvn

Het aantal borstverkleining-operaties steeg van 323 in 2008 naar 581 in 2009, wat een stijging is van 80%, meldt de Britse Vereniging van Estetisch Plastische Chirurgen. Andere populaire operaties bij mannen zijn een neuscorrectie en operaties om de huid rond de ogen strakker te trekken.

Plastische chirurg Rajiv Grover zegt dat een deel van de oorzaak van de stijging ligt in het beeld van de ‘ideale man’ dat opgedrongen wordt door bepaalde tijdschriften.’Vele mannen voelen de druk van mannenmagazines die vijf of zes jaar geleden niet eens bestonden’, aldus Grover. Volgens Grover kan men in vele gevallen plastische chirurgie zoals borstverkleiningen vermijden door simpele veranderingen in de levenstijl: ‘Vaak zeggen we aan de mannen dat ze eerst eens naar hun levensstijl moeten kijken, alvorens aan de scalpel te denken.’ Een pintje minder en een appeltje meer dus, jongens!