Benoeming Herman Tournaye verzekert toonaangevende positie van het UZ Brussel in de fertiliteit

Het Centrum voor Reproductieve Geneeskunde (CRG) zal vanaf 1 november 2011 een nieuw diensthoofd hebben: Prof. dr. Herman Tournaye. Prof. Tournaye heeft de afgelopen 20 jaar een indrukwekkend CV opgebouwd, in het bijzonder in onderzoek naar mannelijke vruchtbaarheidsproblemen. Met zijn benoeming verzekert het CRG zijn toonaangevende klinische, wetenschappelijke en labtechnische positie op het vlak van de fertiliteit.
Het CRG van het UZ Brussel heeft onder leiding van de professoren Van Steirteghem en Devroey de afgelopen 30 jaar heel wat expertise opgebouwd. Op donderdag 13 oktober neemt het UZ Brussel afscheid van prof. dr. Paul Devroey, pionier op vlak van fertiliteitsonderzoek. Hij geeft nu de fakkel door aan prof. dr. Herman Tournaye.

Prof. Tournaye heeft het onderzoek naar alle wereldprimeurs op vlak van fertiliteit die er de afgelopen 20 jaar geweest zijn in het UZ Brussel van dichtbij meegemaakt. In 1991 studeerde hij immers af als gynaecoloog aan de Vrije Universiteit Brussel en ging meteen aan de slag als onderzoeker in het CRG. Behalve onvruchtbaarheid in het algemeen specialiseerde hij zich ook in de mannelijke onvruchtbaarheid in het bijzonder. Onder zijn impuls is het CRG uitgegroeid tot een door de European Academy of Andrology erkend trainingscentrum. Op 1 mei 2011 had prof. dr. Herman Tournaye 226 peer reviewed publicaties op zijn naam staan, waarvan 44 als eerste auteur en 25 als laatste auteur. Hij behoort in zijn vakgebied dan ook tot de wereldtop.

Na 20 jaar zit er in het CRG een team specialisten dat zich op alle subdomeinen in de fertiliteit toeleggen. Het onderzoek van deze mensen is stuk voor stuk van zeer hoog niveau. Herman Tournaye is vast van plan dit ook zo te houden. Prof. dr. Herman Tournaye over zijn aanstelling: “Ik ben uiteraard blij dat ik deze dienst mag leiden. Ik heb gezien hoe het CRG de afgelopen jaren gegroeid is en ik wil onze onderzoekers de kans blijven geven om top te zijn in hun vak.”

Herman Tournaye doceert hij al meer dan 10 jaar ontwikkelingsbiologie, embryologie en reproductieve geneeskunde aan de faculteit geneeskunde van de vub. Daarnaast is hij actief in vermaarde Belgische en Europese organisaties die onderzoek delen over fertiliteit.
11 okt 2011 13u14
Bron: UZ Brussel